Президентът Румен Радев връчи втория мандат на втората политическа сила в 49-ото

...
Президентът Румен Радев връчи втория мандат на втората политическа сила в 49-ото
Коментари Харесай

Радев посече Промяната, призова Денков да върне мандата

Президентът Румен Радев връчи втория мандат на втората политическа мощ в 49-ото Народно заседание - парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Държавният глава разпореди на акад. Николай Денков втория изследователски мандат да предложи проектосъстав на кабинет.
-->
„ Уважаеми, акад. Денков, желая да изразя своето персонално почитание към вас, познавайки ви в качеството на длъжностен министър и своето цялостно схващане за деликатността на обстановката. Аз съм директно зает с националната сигурност и предназначен да защищавам българската страна. Тук желая да заявя, че тъкмо поради това да ви връча мандат в случай изтеклите записи и да поверя съдбините на България в ръцете на водачите на вашата партия ”, сподели Радев, до момента в който връчваше досието.

" Аз съм предназначен да защищавам Конституцията и аз съм задължен да връча този изследователски мандат. Неговото оползотворяване е ваше конституционно право. Но в точно на запазване на Вашето достолепие и политическа вероятност и запазване на имиджа пред нашите европейски сътрудници ", съобщи той.

След като получи втория изследователски мандат от президента, групировката ще има седем дни, с цел да предложи на президента конструкция и състав на кабинет или да върне мандата несбъднат.

ГЕРБ-СДС замрази договарянията с ПП-ДБ след изтеклия запис от Националния съвет на Политическа партия. Двете обединения преговаряха за ротационно ръководство - първо 9 месеца с министър председател акад. Николай Денков, а идващите 9 - с министър председател Мария Габриел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР